Blog

Are you looking to build your own professional blog?

5 sikkerhetstips for nettspill for å unngå hackere

Noen mennesker opplever at det å beseire romvesener, lage digitale underholdningsparker og delta i online battles royale er fantastiske stressavlastere. Som vi alle vet, har året før vært fylt med spenning å slippe og ekstra tid til å nyte hobbyene våre. Mellom første og andre kvartal 2020 økte nettspilltrafikken med 30 %.

Hackere bruker mye brukte online spillplattformer til sin fordel for å tjene på det mørke nettet. Tenk på disse siste videospillhakkene neste gang du logger på det virtuelle miljøet du foretrekker, og øk spillersikkerheten ved å legge til et spillantivirus om nødvendig.

moderne spill hacks

Ifølge Akamai økte cyberangrep mot spillorganisasjoner med 340 prosent mellom 2019 og 2020. Hackere har angrepet flere kjente spillselskaper av ulike årsaker. Først ble Electronic Arts’ spillkildekode tatt for å selge videre på det svarte nettet. Mørke nettspilldesignere bruker stjålne kildekoder for å reversere velkjente spill eller inkorporere koden i kreasjonene deres. Bare noen få måneder skilte løsepenge-angrepene på Capcom og CD Projekt Red, hvorav den ene var rettet mot kildekode og den andre økonomiske data fra virksomheten.

Mange spillere hevder at «Titan Fall» og «Apex Legends» begge har blitt hacket til et punkt hvor førstnevnte ikke lenger er spillbar. Spillere modifiserte teksten i spillet i “Apex Legends” for å protestere mot skaperne av “Titanfalls” inaktivitet. Både spilldesignere og spillere må fokusere mer på sikkerhet på grunn av den tilsynelatende enkeltheten som hackere kan gå inn på internettspillportaler med.

PC-spillere på nett kan bruke penger fra den virkelige verden for å gi karakterene sine nyttige forbedringer. Noen av de andre spillerne beundrer disse personene, og andre opplever grådighet. På grunn av den høye verdien av avanserte karakterer på det mørke nettet, engasjerer noen bedragere seg i legitimasjonsfyllingen for å få tilgang til spillerkontoer og ta eierskap. I et brute force-angrep kjent som credential stuffing, gjør hackere utdannede gjetninger på kombinasjoner av brukernavn og passord. Bruk et godt passord eller passfrase for å beskytte kontoen din og investeringen din mot en mørk nettskjebne.

Hva forårsaker hacking i videospill?

Det er tydelig fra de nevnte nylige angrepene at spillvirksomheter har et vell av viktige data. Gaming er et godt mål for hackere fordi spillere overlater disse plattformene sin økonomiske informasjon og sikkerheten til de virtuelle karakterene de bruker utallige timer og hundrevis av dollar på å oppgradere.

Cyberkriminelle retter seg også mot spillere ved å bruke programvare som virker som en fordel. Nettspillere bruker ofte jukseprogramvare for å konkurrere om det beste blant tusenvis. En svindel med skadelig programvare rettet “Call of Duty: Warzone” fordelsjegere. “jukseprogramvaren” ble promotert av skadevareutviklerne på YouTube sammen med nedlastingsinstruksjoner. Videoens mange kommentarer og titusenvis av visninger ga den troverdighet.

Brukere måtte slå av brannmurer og antivirusprogramvare som en del av installasjonsprosessen for “jukseprogramvare”. Brukere tillot nettkriminelle å gå inn i gadgetene sine med en gang! Derfra infiltrerte en aggressiv form for filløs skadelig programvare kjent som en dropper enheten. I stedet for å laste ned en skadelig fil til enheten, oppretter en dropper en direkte kanal for å levere en ekstra nyttelast, for eksempel skadelig programvare som stjeler påloggingsinformasjon.

Spillersikkerhetsråd

Konkurransedyktig spill er vel konkurransedyktig. Derfor, hvis du legger mye penger i karakterene dine, vær ekstra forsiktig og følg disse fem avgjørende anbefalingene for å beskytte nettkontoene dine.

Oppgi aldri personlig informasjon.

I sine offentlige brukernavn bruker spillere ofte versjoner av deres virkelige navn og fødselsdatoer. Bruk et brukernavn som ikke inneholder ditt virkelige navn eller fødselsdato. Tenk i stedet på å bruke et kallenavn eller en streng med tilfeldige tall. Ikke del personlig informasjon om deg selv i chatter eller strømmer, for eksempel telefonnummer, bursdag eller besøkte steder. Lurende nettkriminelle kan samle inn disse personopplysningene slik at de kan utgi seg for deg.

Endre personvernpreferansene dine.

Du kan bli med i kampanjer med spillere over hele verden på forskjellige PC-spill på nett. Mens tilknytning er fantastisk, vær forsiktig med hvem du lar følge deg på sosiale medier. Vær forsiktig hvis en tilfeldig fremmed venn-forespørsel kommer inn. De kan opptre ondsinnet, for eksempel phishing etter viktig personlig informasjon. For å gjøre profilen din usynlig for fremmede, er det best å endre personverninnstillingene.

Ikke last ned hackingverktøy eller piratvideospill.

Sørg for at du kjøper spill på lovlig vis og nyt dem etter hensikten fordi spillutviklere bruker mye tid på å produsere fantastiske spill. Gratis nedlastinger, piratkopierte versjoner og jukseprogramvare bør alle unngås siden de sannsynligvis er for gode til å være sanne. Ta i stedet på en utfordring og nyt spillet som tiltenkt.

Koble til med en VPN

Hackere kan ikke få tilgang til IP-adressen din og spore aktiviteten din på nettet fordi et virtuelt privat nettverk (VPN) forvrider din online datatrafikk.

Last ned antivirus-programmer for spill

Antivirusprogramvare for spill kan forbedre riggens ytelse og gjøre din online spillopplevelse tryggere. McAfee Gamer Security identifiserer trusler via skyen og optimerer ressurser for å redusere bildefall.